Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българският бизнес настоява за финансова подкрепа

Снимка: bia-bg.com

Българският бизнес разбира, че с цел запазване живота и здравето на гражданите е необходимо предприемането на ограничителни мерки, каквито предстои да бъдат въведени на 27 ноември. Това заявява в своя позиция Българската стопанска камара, като уточнява, че в други страни, въвеждащи сходни ограничения, се представят и мащабни икономически мерки.
 
От камарата настояват за създаването на Национална програма за подпомагане на българския бизнес, засегнат от ограниченията, която да дава възможност за бързо получаване на компенсации за сметка на държавата. Бизнесът напомня, че 8 месеца след избухване на пандемията и обявяване на извънредно положение в България, все още голяма част от безвъмездните средства не са достигнали до бизнеса.

Още от категорията

Лъчезар Борисов

370 млн. лв. помощи за бизнеса през следващите месеци

Над 8 хил. компании, заявили желание за подкрепа от държавата, ще получат от утре общо 116 млн. лв. по оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност”, каза за БНР икономическият министър Лъчезар Борисов. Отделно вече са подкрепени 250 хил...

публикувано на 24.01.21 в 11:35

Българо-германският стокобмен за 2020 г. е 8 млрд. евро

Въз основа на най-доброто постижение в сферата на стокообмена с Германия, който през 2019 г.възлезе на 8,5 млрд. евро, прогнозата за 2020 г. е за спад от около 6%. Общата стойност на търговията между България и Германия ще е 8 млрд. евро. Тези..

публикувано на 22.01.21 в 12:47

Три са водещите цели в новата стратегия за малките и средните предприятия

Три стратегически цели се поставят с новата Стратегия за малките и средни предприятия в България за периода 2021-2027 г. , публикувана за обществено обсъждане на уеб сайта на Министерството на икономиката.  Първата цел е повишена..

публикувано на 22.01.21 в 05:35