Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два успоредни протеста се сляха в центъра на София

7
Снимка: Ани Петрова

Пред Министерския съвет се сляха два протеста и блокираха временно трафика в центъра на София, предадоха репортерите на БНР. 

Недоволни граждани обявиха неподчинение към новите противоепидемични мерки и се опитаха за разкъсат охраната пред сградата на правителството. Майките от "Системата ни убива" запалиха черна димка пред входа на институцията.

Протестиращи превозвачи паркираха автобуси и таксита на жълтите павета. Те искат парламента да промени Наказателния кодекс и да криминализират незаконните превози. Шофьорите на таксита са недоволни и от промените в Наредбата за регистрация и заплашиха, че ще спрат да плащат лицензионните такси.

Превозвачи протестираха и на други места в страната, заради ветото за нерегламентираните превози. 

Снимки: Ани Петрова, БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Милен Митев

Всяка минута поне 110 000 души слушат програмите на БНР

С три гласа "за" и два "против" членовете на Съвета за електронни медии приеха отчета на генералния директор на БНР Милен Митев за дейността на медията в периода октомври 2023 - април 2024 г. Против гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева. Митев..

публикувано на 18.07.24 в 13:32

Якоб ван Бейлен и неговата уникална колекция от стари български килими

Казва, че отдавна не се чувства чужденец в България. Тук е неговият дом, научил е българския и подобно на повечето ни сънародници се вълнува от политическата ситуация в страната. Но най-голямата му страст, това, което изпълва дните му със светлина..

публикувано на 18.07.24 в 13:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 9

В деветия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, говорим за българските училища и българския език зад граница: Предизвикателствата пред българските училища зад граница – говори доц.д-р Адриана Любенова, Пловдивски университет,..

публикувано на 18.07.24 в 12:28