Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Първа стратегическа среща по проекта BeamUp lab в подкрепа на стартъпите

Снимка: Facebook / BeamUp lab

Днес се очаква да бъде дадено началото на първата стратегическа среща по стартиралата на 3 ноември специално разработена Програма за стимулиране и насърчаване растежа на стартъпи, малки и средни компании BeamUp lab. Програмата е създадена по инициатива на Българската фондова борса и се реализира под егидата на Министерството на финансите и с подкрепата на други финансови институции. 

Основен фокус на BeamUp lab е възможността компаниите да научат от водещи експерти всички възможности за финансиране, така че да могат да инвестират гъвкаво и успешно в бизнес идеите си. 

Програмата е с продължителност от една година, като през нея ще преминат 20 компании, подбрани по специална методология и в общо четири стратегически срещи. 

В резултат на постоянен мониторинг върху компаниите, в края на тази една година, те ще бъдат класирани, а най-добре представилите се - и наградени. Всяка компания получава сертификат, че е минала през програмата и електронен знак, който утвърждава репутацията й на пазара и е признание за бизнес успеха й. 


Още от категорията

95% от чуждестранните компании с инвестиции в България са готови да ги разширят

Проучванията на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ и партньорски бизнес организации показват, че 95% от чуждите компании, които вече са направили инвестиции в България, са готови да ги разширят. Това е съобщил председателят на палатата Цветан..

публикувано на 15.01.21 в 09:49

София и Хага с нова Спогодба срещу двойното данъчно облагане

Парламентът ратифицира Спогодбата между България и Нидерландия за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване на отклонения и заобикаляне на данъчното облагане, предаде БТА.  До момента действаше спогодба за избягване на двойното данъчно..

публикувано на 14.01.21 в 17:10

Подготвя се Национален план за въвеждане на еврото в България

" Очакванията ни са страната ни да се присъедини към еврозоната през 2024 г. " Това е заявил министърът на финансите Кирил Ананиев по време на онлайн годишния форум на Euromoney за Централна и Източна Европа, съобщава пресцентърът на финансовото..

публикувано на 12.01.21 в 17:08