Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нощта на учените - само онлайн, но с по-голяма възможност за участие

Снимка: Facebook / Европейска нощ на учените

Образователни институции от 25 населени места в страната, сред които София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна, вземат участие в тазгодишната програма на „Европейска нощ на учените“ 2020. Поради световната пандемия от Covid-19, събитието ще се проведе онлайн на 27, 28 и 29 ноември, като централната програма ще се излъчи във фейсбук профила на проекта, в специалния канал в You Tube, както и в профилите в социалните мрежи на всички партньори на инициативата.

Във виртуалното пространство ще могат да се проследят интересни демонстрации и експерименти в различни научни области, викторини, лекции, дискусии, изложения, научно кино, представяне на изследователски разработки, конкурси за рисунка, снимка, презентация, видеоклип и есе, научни кафенета.

Инициативата „Европейска нощ на учените“ се провежда за поредна година в над 300 града в Европа и по света. Иновативният проект е финансиран от Европейската комисия по програма „Мария Склодовска-Кюри“ на програма "Хоризонт 2020“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Захлаждане и дъжд в понеделник

В понеделник над Западна България ще бъде слънчево, докато над източните райони ще има значителна облачност с валежи от дъжд. В следобедните часове над централните части от страната ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места..

публикувано на 28.04.24 в 18:30

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04