Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отиде си най-успешният български тенор Камен Чанев

Снимка: архив

Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал, предаде БНР-Стара Загора. Чанев беше диагностициран с COVID-19 и приет за лечение в болницата в Стара Загора. След хоспитализирането му приятели на певеца търсеха спешно реконвалесцентна кръвна плазма за лечението му.

Чанев беше най-успешният български тенор с международна кариера. Той бе солист на Националната опера и балет – София и на Пражката опера, Чехия. Изявявал се е в основния теноров репертоар в България и на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ, включително във Виенската Щатсопера и на Арена Ди Верона.

Поклон пред паметта му!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимкa: Facebook /Nana Tomova Storyteller

Сладкодумният разказвач Нана от Шотландия или как звучат народните ни приказки на английски

Тя е професионален разказвач. Разказва истории от цял ​​свят, но най-вече български народни приказки. Също така тя е поет, фотограф и гид – развежда хората сред природата, докато им разказва приказки. Запознайте се с Нана Томова. Р одена е в..

публикувано на 02.09.24 в 12:10

Параолимпийската ни медалистка Стела Енева тръгва уверено към новата Олимпиада

Само след ден започват най-важните състезания за спортисти с увреждания от цял свят – Параолимпийските игри в Париж 2024. За четвърти път в такъв престижен форум се включва Стела Енева в дисциплината хвърляне на диск за състезатели с двигателни..

публикувано на 27.08.24 в 13:35

Нидерландката Естер Вилемс увлича своите сънародници в ритъма на българските народни танци

Нидерландката Естер Вилемс продължава да привлича хора от различни градове и националности в своя клуб за български народни танци, създаден в Хага и носещ името "Зора". Основан е през 2017 година и още тогава в него се записват 13 души, които с..

публикувано на 18.08.24 в 08:45