Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отиде си най-успешният български тенор Камен Чанев

Снимка: архив

Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал, предаде БНР-Стара Загора. Чанев беше диагностициран с COVID-19 и приет за лечение в болницата в Стара Загора. След хоспитализирането му приятели на певеца търсеха спешно реконвалесцентна кръвна плазма за лечението му.

Чанев беше най-успешният български тенор с международна кариера. Той бе солист на Националната опера и балет – София и на Пражката опера, Чехия. Изявявал се е в основния теноров репертоар в България и на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ, включително във Виенската Щатсопера и на Арена Ди Верона.

Поклон пред паметта му!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Анита Екенова

Анита Екенова от Лион: С народния танц на сцената усещам, че нося цяла България със себе си

Ако българската държава трябваше да инвестира средства, за да направи 11 събития, посветени на българските празници и фолклор в Милано, да организира още толкова прояви в Мюнхен, в Копенхаген, в Лион, Атина или където и да било още в Европа, какъв ли..

публикувано на 21.03.24 в 06:30

Пътешественичката Изабела Шопова направи кисело мляко в условия, близки до тези в Космоса

Едва ли има момче, което да не е пожелавало да стане космонавт. Макар и по-рядко, такива стремежи имат и момичетата. Сред тях е и пътешественичката Изабела Шопова, чийто най-голям герой в детството е Юрий Гагарин . Жената описва пътуванията си и в..

публикувано на 18.03.24 в 11:05

София Илиева – българката от Марбея, която ни учи на добри обноски

Красива, стройна жена с изтънчено излъчване показва как с финес да облечем дамското си палто или къде е правилно по етикет да седнем на маса за двама в ресторант. Тези видео-уроци, поднесени с усмивка и лекота, откриваме в социалните мрежи в..

публикувано на 12.03.24 в 11:25