Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отиде си най-успешният български тенор Камен Чанев

Снимка: архив

Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал, предаде БНР-Стара Загора. Чанев беше диагностициран с COVID-19 и приет за лечение в болницата в Стара Загора. След хоспитализирането му приятели на певеца търсеха спешно реконвалесцентна кръвна плазма за лечението му.

Чанев беше най-успешният български тенор с международна кариера. Той бе солист на Националната опера и балет – София и на Пражката опера, Чехия. Изявявал се е в основния теноров репертоар в България и на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ, включително във Виенската Щатсопера и на Арена Ди Верона.

Поклон пред паметта му!


Още от категорията

Мароко през очите на една българка – екзотична страна с много възможности за туризъм и работа

Африка е свят, непознат за българите, които рядко поглеждат, докато планират ваканцията си в чужбина. Избират го любителите на приключения и екзотичната природа. Макар и все по-малко, на континента се установяват наши сънародници, дошли заради..

публикувано на 20.01.21 в 14:01

Алберт Българина – акордеонистът, който запази България в сърцето си

В навечерието на 2021 г. Съюзът на слепите в Израел присъди голямата си награда на Алберт Българина. Така българските преселници в Израел наричали акордеониста, който години наред, напълно безплатно, учел талантливи незрящи деца да свирят на..

публикувано на 17.01.21 в 08:05
Мара Нонинска

Мара Нонинска била охулена за участието си в първия български филм

На 16 май 1910 г. от столичния „Модерен театър” потегля файтон с напомаден и нагизден сякаш в цирк екипаж. Пъстрата компания спира пред дома на уважавания търговец Димитър Съселов на ул. „Славянска”. Там – на паважа и пред погледите на събралата се..

публикувано на 13.01.21 в 12:23