Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 орхидеи получиха за благодарност българските лекари

Снимка: БНТ

Българин, който живее в САЩ, изпрати цветя, на лекарите от столичната болница ИСУЛ, които са излекували баба му от Covid-19, предаде БНТ. Жената, която е на възраст над 80 години, е постъпила в увредено общо състояние и с дихателна недостатъчност. Днес, в деня, в който тя е изписана, 50 орхидеи за 50 медици чакаха пред входа на здравното заведение – знак на благодарност и признателност от нейния внук за труда и усилията на българските лекари, сестри и санитари.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният кабинет отмени решението си за строеж на частна детска болница

Министерският съвет снощи отмени решението си за създаване на частна многопрофилна болница „Мама и аз“ в София, съобщи правителствената пресслужба. По-рано през деня служебният премиер Димитър Главчев разпореди да бъде отменено решението, предизвикало..

публикувано на 02.05.24 в 11:55
Във Врачанския Балкан

Облаци и на места валежи на 2 май

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София -..

публикувано на 01.05.24 в 19:05

Международна изложба в София призовава българите да гласуват

На 2 май в София в парковото пространство на НДК ще бъде открита международната изложба "Излез и гласувай" на глобалнoто креативнo студиo за социално въздействие Fine Acts, подкрепена от Бюрото на Европейския парламент в България. Идеята на експозицията..

публикувано на 02.05.24 в 06:30