Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България отпуска средства за български книги в Молдова

Снимка: архив

Министерството на външните работи на България е отпуснало 30 400 лева за издаването на книги за обучение по български език в Молдова. За това е съобщила командированият специалист от МОН България в Район Тараклия д-р Мария Делибалтова, цитирана от БТА.

Целта на проекта е да се напишат и издадат книги за учителите по български език и литература от първи до дванайсети клас. Съдържанието на всяка книга ще включва теми, тестови задачи с отговори след всеки модул и разработка на уроци”, обясни д-р Делибалтова.

Междувременно, от началото на ноември Община Русе организира кампания за събирането на книги от български автори, които да бъдат дарени на културния ни център в Тараклия.

По случай 110-ата годишнина от създаването на едноименния административен район Община Русе се обърна към гражданите си призив да се включат в инициативата, чиято цел е обогатяване на книжния фонд на образователните институции, които години наред помагат на сънародниците ни да съхранят българския език, култура и традиции отвъд границите на родината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

УНСС е единственото висше икономическо училище в класацията на QS World University

Университетът за национално и световно стопанство е сред четирите български висши училища и единственото икономическо в престижната класация на европейските университети QS World University Rankings, съобщи пресцентърът на учебното заведение. УНСС се..

публикувано на 26.07.24 в 12:13

Столична община оказва пълна подкрепа на община Елин Пелин

Софийската община оказва пълна подкрепа на община Елин Пелин, която е едва на 20 километра от столицата, предаде БТА. Екипите на общината ще продължават да помагат в тежката ситуация. Веднага след инцидента кметът на София Васил Терзиев е изпратил три..

публикувано на 26.07.24 в 11:02

Българите предпочитат да пътуват из България

По ръст на нощувките, свързани с вътрешен туризъм, България е сред първите страни в Европейския съюз. Това показват данните на Евростат през май, а по текуща информация тази тенденция се потвърждава. Увеличеният интерес на българите към туризъм в страната..

публикувано на 26.07.24 в 10:32