Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България отпуска средства за български книги в Молдова

Снимка: архив

Министерството на външните работи на България е отпуснало 30 400 лева за издаването на книги за обучение по български език в Молдова. За това е съобщила командированият специалист от МОН България в Район Тараклия д-р Мария Делибалтова, цитирана от БТА.

Целта на проекта е да се напишат и издадат книги за учителите по български език и литература от първи до дванайсети клас. Съдържанието на всяка книга ще включва теми, тестови задачи с отговори след всеки модул и разработка на уроци”, обясни д-р Делибалтова.

Междувременно, от началото на ноември Община Русе организира кампания за събирането на книги от български автори, които да бъдат дарени на културния ни център в Тараклия.

По случай 110-ата годишнина от създаването на едноименния административен район Община Русе се обърна към гражданите си призив да се включат в инициативата, чиято цел е обогатяване на книжния фонд на образователните институции, които години наред помагат на сънародниците ни да съхранят българския език, култура и традиции отвъд границите на родината.

Още от категорията

Преброяването на населението започва през септември

В периода 7 септември - 3 октомври тази година ще се извърши преброяването на населението и жилищния фонд, реши правителството. От 7 септември до 17 септември през интернет ще могат да се попълват електронни преброителни карти. От 18 септември до..

публикувано на 21.01.21 в 07:05

Модерни медицински центрове ще изграждат в десет района в България

Изграждането на модерни медицински центрове, идентични един на друг, поне в десет района в страната предвижда проект на Министерството на здравеопазването. Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. По думите му така ще бъде..

публикувано на 21.01.21 в 06:30

Няма данни за пострадали българи при експлозията в Мадрид

По информация на посолството ни в Мадрид няма данни за пострадали български граждани при експлозията в центъра на испанската столица. Задграничната ни мисия е в контакт с местните власти и полиция, които изясняват случая. Към момента по данни..

публикувано на 20.01.21 в 18:54