Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Полицаите излизат на национален протест

Снимка: Ани Петрова

За днешния неделен ден полицаите обявиха пореден национален протест, който ще се проведе пред сградата на Народното събрание, предаде репортерът ни Николай Христов. Недоволството на униформените е породено от това, че правителството предложи да им бъдат вдигнати заплатите с 15%, вместо да ги включи в списъка на ведомствата, работещи на първа линия в битката с коронавируса, които ще получат 30% увеличение на възнаграждението. В интервю за БНР Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР заяви, че ако исканията на полицаите не бъдат удовлетворени, протестите им в цялата страна ще продължат.

Още от категорията

Споделeно наследство с поглед към бъдещето

Празнична Алея на традиционните художествени занаяти организира на 3 март Регионалната занаятчийска камара - София в курортното градче Банкя. Повод е Националният празник, а целта – красивите изделия на занаятчиите да допринесат за доброто настроение и..

публикувано на 02.03.21 в 22:25

Facebook ще следи за фалшиви новини в България

Социалната мрежа Facebook въвежда нови регулации в България и Унгария. Екип на мрежата, в който ще влязат и двама журналисти – по един от двете страни, ще проверява публикации в социалната мрежа за невярна или подвеждаща информация и такава, която..

публикувано на 02.03.21 в 18:48

Вече са ясни номерата на партиите за изборната бюлетина

В ЦИК беше изтеглен жребият за номерата на партиите и на коалициите, с които те ще бъдат вписани в изборната бюлетина. Ето номерата на водещите сред тях според прогнозите на социолозите :   ГЕРБ ще бъде с № 28, „БСП за България“ с № 4, ДПС – с №..

публикувано на 02.03.21 в 18:01