Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Българската Коледа“ ще помогне на деца с хронични заболявания

Снимка: БТА

Започна осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, което ще бъде посветено на децата с хронични заболявания. Президентът Румен Радев обяви началото й в Специализираната болница за активно лечение на детски болести „Проф. д-р Иван Митев". "Искрено вярвам, че именно в най-тежки моменти солидарността е още по-голяма. Затова нека не забравяме нашите деца, които имат нужда от подкрепа точно сега", каза президентът Радев.

През кампания 2019-2020 г.г. бяха събрани 2 460 000 лева, които подпомогнаха лечението на стотици деца с тежки заболявания и увреждания и бе закупена скъпоструваща медицинска апаратура. 

"Българската Коледа" - кампанията за набиране на средства за болни български деца, стартира по идея на президента Георги Първанов през 2003 г. и се реализира за първи път през 2004 г.

Още от категорията

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Отхлабването на „хватката“ на пандемията в някои държави се отрази на режима за влизане на територията им на граждани от България и други страни. Вижте: Гърция  промени режима за пристигащите в страната граждани в условия на Covid-19...

публикувано на 19.06.21 в 02:00

Експерти започват работа по създаването на Национален антираков план

Работна група, с участието на представители от експертни медицински съвети към министъра на здравеопазването, водещи специалисти в сферата на онкологичните и хематологични заболявания, представители на пациентски организации и на фармацевтичната..

публикувано на 18.06.21 в 19:42

Девети национален събор на овцевъдите се провежда край Арбанаси

В близост до Петропавловския манастир, край великотърновското село Арбанаси, започна деветото издание на Националния събор на овцевъдите. При официалното му откриване заместник-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Крум Неделков..

обновено на 18.06.21 в 16:16