Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Българската Коледа“ ще помогне на деца с хронични заболявания

Снимка: БТА

Започна осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, което ще бъде посветено на децата с хронични заболявания. Президентът Румен Радев обяви началото й в Специализираната болница за активно лечение на детски болести „Проф. д-р Иван Митев". "Искрено вярвам, че именно в най-тежки моменти солидарността е още по-голяма. Затова нека не забравяме нашите деца, които имат нужда от подкрепа точно сега", каза президентът Радев.

През кампания 2019-2020 г.г. бяха събрани 2 460 000 лева, които подпомогнаха лечението на стотици деца с тежки заболявания и увреждания и бе закупена скъпоструваща медицинска апаратура. 

"Българската Коледа" - кампанията за набиране на средства за болни български деца, стартира по идея на президента Георги Първанов през 2003 г. и се реализира за първи път през 2004 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41