Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малките семейни хотели в Сапарева баня с шанс да оцелеят в условия на частичен локдаун

Снимка: Венета Николова

За последния месец резервациите в рилския курорт Сапарева баня са намалели с около 30%, отчитат местни хотелиери. Според тях по-големите хотели ще бъдат принудени да затворят в новите условия на частичен локдаун. Освен че ресторантите не работят, гостите не могат да ползват услуги като спа центрове, сауни, басейни и пр.

Не така обаче стоят нещата при къщите за гости, разполагащи с не повече от 8-15 легла. Тези места за настаняване нямат ресторанти, но пък предлагат обособени кътове и барбекюта, където клиентите сами да си приготвят храната. Междувременно домакините им гарантират дистанция, безопасна среда и пълна дезинфекция.

На места вече се обмислят и други начини за оцеляване. Собственици на големите хотели в курорта се чудят как безопасно да изхранват гостите си. Сред алтернативите е преминаването към услугата roomservice, при която клиентите да се хранят по стаите, като за целта към тях ще се обособят специални кътове. Хотелиери от Сапарева баня заявяват, че все още няма да съкращават персонал, но ако се стигне до пълен локдаун на държавата, те ще бъдат изправени пред фалит.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Басейн, джакузи и батут за детето – българинът вече иска лукс и екстри за лятната почивка

И тази година сезонът на Черноморието ни ще започне в началото на юли месец, а пикът ще е през август. Затова пък юни се очертава като слаб месец за почивки у нас. Може би защото все повече сънародници предпочитат в началото на лятото да..

публикувано на 20.06.24 в 10:30

Музеят на мозайките в Девня с Ден на отворените врати по повод своя годишнина

В Деня на отворените врати – 15 юни, за пръв път пред посетителите на Музея на мозайките в Девня ще бъдат представени и реставрираните находки, открити през 2023 година. Става въпрос за глинени съдове и лампи, изработени в стила на майсторите от..

публикувано на 15.06.24 в 08:15

Фестивал на цацата дава старт на летния сезон в Кранево

Любимият на малки и големи Фестивал на цацата поставя началото на морските приключения в курортното селце Кранево! Атрактивна програма, много музика, танци, игри и богата кулинарна селекция очакват гостите край северния ни черноморски бряг от 14..

публикувано на 14.06.24 в 11:10