Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малките семейни хотели в Сапарева баня с шанс да оцелеят в условия на частичен локдаун

Снимка: Венета Николова

За последния месец резервациите в рилския курорт Сапарева баня са намалели с около 30%, отчитат местни хотелиери. Според тях по-големите хотели ще бъдат принудени да затворят в новите условия на частичен локдаун. Освен че ресторантите не работят, гостите не могат да ползват услуги като спа центрове, сауни, басейни и пр.

Не така обаче стоят нещата при къщите за гости, разполагащи с не повече от 8-15 легла. Тези места за настаняване нямат ресторанти, но пък предлагат обособени кътове и барбекюта, където клиентите сами да си приготвят храната. Междувременно домакините им гарантират дистанция, безопасна среда и пълна дезинфекция.

На места вече се обмислят и други начини за оцеляване. Собственици на големите хотели в курорта се чудят как безопасно да изхранват гостите си. Сред алтернативите е преминаването към услугата roomservice, при която клиентите да се хранят по стаите, като за целта към тях ще се обособят специални кътове. Хотелиери от Сапарева баня заявяват, че все още няма да съкращават персонал, но ако се стигне до пълен локдаун на държавата, те ще бъдат изправени пред фалит.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: архив на Николета и Уриел Зунино

Горски сватби, мусака по аржентински, походи за билки … по-различната хижа на Николета и Уриел

Хижата с най-вкусната храна, най-младите хижари и най-нестандартните преживявания се намира в Родопите и носи приказното име "Момчил юнак". Допреди време базата, собственост на Община Смолян, пустееше. Но Николета и Уриел Зунино пристигат, запретват..

публикувано на 11.03.24 в 10:45

Нова снежна покривка на Пампорово

В края на зимния сезон любителите на ските могат да се възползват от новата 20-сантиметрова снежна покрива на Пампорово в Родопите. На тяхно разположение са дванайсет писти, а лифт картите са на промоционални цени. Ски сезонът ще продължи минимум до 7..

публикувано на 09.03.24 в 10:11

Ски спускане с носии и знамена в курорта Пампорово

За поредна година на 3 март в курорта Пампорово в Родопите ще се проведе най-голямото и патриотично ски спускане. Участниците ще са облечени в народни носии, ще се веят български трибагреници, съобщава БНР Кърджали. Събирането на..

публикувано на 03.03.24 в 06:10