Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стокообменът между България и Украйна през 2020 г. ще е 800 млн. долара

Снимка: архив

Вярвам, че с взаимни усилия и сътрудничество ще възобновим максимално бързо туристическия обмен и се надявам в най-скоро време да се справим с пандемията от коронавирус, каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на среща с посланика на Украйна Виталий Москаленко, предаде БТА.

Николова е припомнила, че през 2019 г. Украйна е била на 6-то място по брой туристи в България с над 471 000 гости, което е увеличение от 24% спрямо 2018 г.

Виталий Москаленко е казал, че търговските взаимоотношения между двете страни се развиват, въпреки пандемията. Тази година стокообменът ще бъде около 800 млн. долара. По думите му туризмът между двете държави също е на много добро ниво.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05