Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Хора с добри сърца сбъдват детски мечти за Коледа

Снимка: личен архив

Деца от Центъра за специална образователна подкрепа (ЦСОП) в град Кубрат ще получат и тази година мечтания коледен подарък. Това ще стане благодарение на кампанията „Снежинка”, организирана от студентката с добро сърце Мерлин Мехмедова. За пета поредна година тя се е ангажирала чрез благотворителното събитие да дари усмивка и надежда на децата в неравностойно положение.Помолихме децата да напишат писма до Дядо Коледа, за да разберем техните желания. Направихме списък и всеки, който имаше желание и голямо сърце, помогна да се осъществи мечтата на всяко едно от тях. Така отново доброволците, осигурили поръчаните от малчуганите подаръци, доказаха, че доброто няма религия, пол и възраст”, обясни Мерлин. По думите й кампанията е срещнала подкрепата на десетки хора, които са пожелали да осигурят подарък за конкретно дете. „И тази година благодарение на доброволците всички възпитаници на центъра ще имат вълшебен и незабравим празник“, коментира Мехмедова.


Децата, които вече с нетърпение очакват Дядо Коледа са общо 74. В писмата си те поискали играчки, зимни дрехи и обувки.

За съжаление, тази година заради ситуацията с коронавируса няма да има коледно тържество, но добрият белобрад старец ще намери подходящ начин да зарадва малчуганите.

Децата са най-прекрасният дар на този свят. Те са като снежинките, чисти и неповторими. Желаем поне за миг да се почувстват щастливи, да им дарим усмивка и надежда. Не можем да променим целия свят, но можем да променим Коледата на едно дете”, каза Мерлин и изрази надежда добротата да е заразна и с всяка изминала година да има все повече доволни и радостни деца.


Снимки:  личен архив

Още от категорията

Румънска преводачка е първата записала се за Международния семинар по български

Преводачката Мария Лупеску от Букурещ първа е подала документите си за тазгодишното издание на Международния летен семинар по български език и култура , който ще се състои от 12 юли до 1 август във Велико Търново, предаде кореспондентката ни..

публикувано на 13.04.21 в 19:40

България награди беларуското предприятие, ремонтирало самолетите Су-25

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди представители на „558 Авиационен ремонтен завод“ в Беларус, изпълнил ремонтно-възстановителните дейности на самолетите Су-25 на Българските военновъздушни сил и, както и военнослужещи и..

публикувано на 13.04.21 в 18:00

Премиерът Борисов поздрави мюсюлманите за Рамазан

Премиерът Бойко Борисов поздрави мюсюлманите по повод Рамазан чрез пост във Facebook. "Поздравявам всички мюсюлмани за настъпващия свещен месец Рамазан. Желая Ви здраве и благополучие. Уверен съм, че в България ще продължим да живеем в мир,..

публикувано на 13.04.21 в 15:41