Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартът на зимния сезон в Пампорово се отменя до 21 декември. Засега!

Снимка: pamporovo.me

Пампорово се радва на сравнително скромна клиентела, въпреки частичния локдаун и затворените ресторанти, спа центрове, басейни и пр.. В родопския курорт не работят ски пистите и лифтовете. И все пак, някои от хотелите посрещат уикенд туристи, привлечени от първия сняг. Това са предимно българи, които пристигат, за да подишат чист въздух и да се разходят по пътеките на Родопите. А маршрути до забележителности в околностите – колко щеш!

Проверка на Радио България установи, че курортът има пълна готовност да стартира официално ски сезона на 21 декември, след евентуалното отпадане на заповедта на министъра на здравеопазването, свързана с мерките по отношение на разпространението на Covid-19.


Неотдавна Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово” АД, заяви пред медиите, че независимо от огромните загуби заради епидемията и ограничителите мерки, през последните месеци в курорта са били инвестирани значителни средства за гарантиране на безопасността на гостите. „Една от стъпките в тази насока е внедряването на специална система за дистанционно закупуване на лифт карти“ – заяви пред наш репортер представител на  маркетинговия отдел на курорта.

Скиорите вече ще получават безкасово предварително онлайн заплатените карти чрез т.нар
pick-up устройство, разположено край ски пистите. По този начин от ръководството на един от най-популярните ни ски центрове се надяват да избегнат обичайните опашки пред касите и стълпотворенията около лифтовете по това време на годината.

Предимно българи се очаква да отдъхват в местните хотели в идните месеци. Има и резервации от чужбина, но поради несигурността около пандемията, от  маркетинговия отдел не пожелаха да уточнят от кои държави ще посрещнат туристи. За празниците местните хотелиери предлагат и отстъпки в пакетите.

Засега обаче сезонът е под въпрос и единствено снегът и красивите гледки на планината Родопи са в състояние да примамят в Пампорово желаещите да почиват сред заснежената природа туристи.

Снимки: pamporovo.me, БГНЕС, Милена Димитрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Условията за планински туризъм не са добри

В планините няма добри условия за туризъм, съобщи Планинската спасителна служба. Температурите са около нулата, облачно е и вали слаб дъжд или сняг. Наблюдават се и заледявания, тъй като на много места все още снегът не се е разтопил. Видимостта..

публикувано на 20.04.24 в 10:13

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15