Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартът на зимния сезон в Пампорово се отменя до 21 декември. Засега!

Снимка: pamporovo.me

Пампорово се радва на сравнително скромна клиентела, въпреки частичния локдаун и затворените ресторанти, спа центрове, басейни и пр.. В родопския курорт не работят ски пистите и лифтовете. И все пак, някои от хотелите посрещат уикенд туристи, привлечени от първия сняг. Това са предимно българи, които пристигат, за да подишат чист въздух и да се разходят по пътеките на Родопите. А маршрути до забележителности в околностите – колко щеш!

Проверка на Радио България установи, че курортът има пълна готовност да стартира официално ски сезона на 21 декември, след евентуалното отпадане на заповедта на министъра на здравеопазването, свързана с мерките по отношение на разпространението на Covid-19.


Неотдавна Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово” АД, заяви пред медиите, че независимо от огромните загуби заради епидемията и ограничителите мерки, през последните месеци в курорта са били инвестирани значителни средства за гарантиране на безопасността на гостите. „Една от стъпките в тази насока е внедряването на специална система за дистанционно закупуване на лифт карти“ – заяви пред наш репортер представител на  маркетинговия отдел на курорта.

Скиорите вече ще получават безкасово предварително онлайн заплатените карти чрез т.нар
pick-up устройство, разположено край ски пистите. По този начин от ръководството на един от най-популярните ни ски центрове се надяват да избегнат обичайните опашки пред касите и стълпотворенията около лифтовете по това време на годината.

Предимно българи се очаква да отдъхват в местните хотели в идните месеци. Има и резервации от чужбина, но поради несигурността около пандемията, от  маркетинговия отдел не пожелаха да уточнят от кои държави ще посрещнат туристи. За празниците местните хотелиери предлагат и отстъпки в пакетите.

Засега обаче сезонът е под въпрос и единствено снегът и красивите гледки на планината Родопи са в състояние да примамят в Пампорово желаещите да почиват сред заснежената природа туристи.

Снимки: pamporovo.me, БГНЕС, Милена Димитрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38