Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция няма да изисква карантина и бързи тестове от шофьорите на тирове

Снимка: Радио Благоевград

Във връзка с влизащите в сила на 18 декември 2020 г. допълнителни мерки за пристигащи граждани в Гърция, независимо от националността им, посолството ни в Атина получи информация от Гръцката организация за обществено здраве (EODY), че изискваната 10-дневната карантина и бързи тестове за Сovid-19 не се отнасят за водачите на товарни камиони, информира Министерството на външните работи.

От Гръцката организация за обществено здраве потвърдиха, че практиката за извършване на бързи тестове за Сovid-19 на водачите на товарни камиони не е подновявана. Гърция няма да изисква бързи тестове за тях на входа на сухопътните ГКПП, независимо от входния пункт (отворени са Кулата-Промахон, Маказа-Нимфея, Илинден-Ексохи, Капитан Петко Войвода-Орменио). 

За шофьорите на товарни камиони не се отнася и 10-дневната карантина. Освен това за камионите продължава да не се прилага ограничението за преминаване само в часовата зона от 07.00 ч. до 23.00 ч. Запазва се изискването за представяне на QR код




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата Слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01