Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция няма да изисква карантина и бързи тестове от шофьорите на тирове

Снимка: Радио Благоевград

Във връзка с влизащите в сила на 18 декември 2020 г. допълнителни мерки за пристигащи граждани в Гърция, независимо от националността им, посолството ни в Атина получи информация от Гръцката организация за обществено здраве (EODY), че изискваната 10-дневната карантина и бързи тестове за Сovid-19 не се отнасят за водачите на товарни камиони, информира Министерството на външните работи.

От Гръцката организация за обществено здраве потвърдиха, че практиката за извършване на бързи тестове за Сovid-19 на водачите на товарни камиони не е подновявана. Гърция няма да изисква бързи тестове за тях на входа на сухопътните ГКПП, независимо от входния пункт (отворени са Кулата-Промахон, Маказа-Нимфея, Илинден-Ексохи, Капитан Петко Войвода-Орменио). 

За шофьорите на товарни камиони не се отнася и 10-дневната карантина. Освен това за камионите продължава да не се прилага ограничението за преминаване само в часовата зона от 07.00 ч. до 23.00 ч. Запазва се изискването за представяне на QR код




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

Жълтият код за опасни горещини остава в сила за цялата страна

В сряда  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места в Източна България и планините ще превали. Минималните температури ще са между 17° и 21°, в София 18°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°...

публикувано на 09.07.24 в 19:25