Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев бе победен в мача срещу Антъни Джошуа

Снимка: БГНЕС

В битката за световната титла по бокс в тежката категория за професионалисти, в лондонската зала "Уембли Арена", Кубрат Пулев загуби битката с британеца Антъни Джошуа. В 3-тия рунд Пулев успя да се възстанови след ударите и два нокдауна. Последваха няколко рунда предимно в клинч. В осмия рунд, Пулев нанесе силен удар с дясната ръка в лицето на Джошуа. Британецът пречупи Пулев с три поредни ъперкъта и го нокаутира в деветия рунд с дясно кроше, което доведе до чисто отброяване до десет.

След срещата, българинът съобщи, че е бил заразен с коронавирус и това е повлияло на подготовката му за мача и изрази благодарността си за подкрепата на всички, които са вярвали в победата му. Не е ясно дали това ще бъде последен мач в кариерата му, тъй като е на 39 години. Вероятността българинът да получи нов шанс за световната титла в тежка категория е минимален, защото пътят до официален претендент отнема между две и три години.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40