Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийският университет е на 48-мо място в престижна класация

Снимка: Ани Петрова, БНР

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е на 48-мо място и е сред първите 12% от най-добри университети в последната международна класация - QS World University Rankings: EECA Region. В листата са над 400 висши училища от Източна Европа и Централна Азия. През 2020 г. в класацията са включени още 52 нови университета, предаде БТА.

Общо класираните български университети са 7, като само Софийският е сред първите 50. Университетът повишава представянето си в категориите: репутация сред академичната общност; репутация сред работодателите; брой студенти; брой служители с докторска степен; брой международни студенти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 15

В брой 15 на предаването слушайте: Преди началото на учебната година в Цариброд – разговор с директора на гимназията „Св.св. Кирил и Методий“ Братислав Стаменов; Какво четат учениците от Цариброд – интервю с библиотекаря в средното..

публикувано на 29.08.24 в 12:00
Димово

Въпреки обещанията на политиците, българският Северозапад е все така беден

Северозападна България се свързва в представите на повечето хора с дивата природа, невероятно красивите гледки и богатото историческо наследство, което прави региона златна мина за културен и еко туризъм. Но това райско кътче на страната ни има и..

публикувано на 29.08.24 в 10:20

Фестивал на виното и фермерските деликатеси разбужда сетивата на гурманите в Плевен

Фестивал на виното и фермерските деликатеси ще се проведе от днес до 1 септември в двора на Регионален исторически музей - Плевен. Очакваниата са за незабравимо изживяване с най-доброто от българското вино и млечни и месни деликатеси от Северна..

публикувано на 29.08.24 в 08:10