Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна ски сезонът в Пампорово

Снимка: pamporovo.me

При стриктни противоепидемични мерки от 19 декември официално e достъпна по-голямата част от ски зона Пампорово. Условията за ски са много добри за средата на декември, има достатъчно сняг и са отворени общо 6 писти. Съоръженията работят с пълен капацитет и при стриктни мерки, уверяват от управата на курорта.


Новата реалност поставя всички ни на изпитание бързо да се адаптираме и да създадем условия на безопасна дистанция и грижа за здравето с повече спорт на открито, пишат от управата на курорта. С цел предотвратяване на зараза и ограничаване на разпространението на Covid-19, новият зимен сезон на Пампарово е съпроводен от дигитализиране на основните услуги в ски зоната и хотелите (вижте и видеото в края на публикацията).


Внедрена е платформа за предварителна директна онлайн покупка на лифт карти и ски услуги, която позволява на туристите предварително да се снабдят с карти и ски пакети, които да вземат самостоятелно на място през поставени на различни места в ски зоната pick-up устройства, чрез сканиране на QR код или ваучер за пакетната услуга.


Въвежда се и възможността за онлайн запазване на хотелско настаняване и допълнителни услуги през нова резервационна система, която ще бъда активна за два от хотелите и ще позволи избор между специални оферти, прилагане на допълнителни отстъпки за предварително направена директно през сайта резервация, както и бонуси за настаняване, пишат на уеб сайта си от курортния комплекс „Пампорово“. 


"Очакваме най-много туристи през уикендите, а през следващите няколко седмици, броят им ще се увеличава", заяви пред БГНЕС изпълнителният директор на акционерното дружество „Пампорово“ Мариян Беляков.

От видето ТУК можете да се насладите на красотата на Пампорово и да се запознаете с нововъведенията за безопасен престой. 

Снимки: tourismboard.bg, pamporovo.me, Венета Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15

София Ленд приютява 7-ото издание на Camping and Caravaning Expo 2024

Най-голямото специализирано изложение за къмпинг туризъм, водни спортове и свободно време на открито се завръща за седми пореден път и то на нова локация - София Ленд . За да приюти събитието, бившият столичен лунапарк отваря врати за първи път, след..

публикувано на 12.04.24 в 05:50
Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50