Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Удължават антикризисните мерки до септември 2021 г.

Снимка: БТА

Антикризисната мярка „60 на 40“ ще продължи да действа до септември 2021 г.  Ще бъдат удължена също мярката „80 на 20“ и тази за затворени заради коронакризата бизнеси „Запази ме“. Последната ще се обнови от 1-ви януари в 75 на сто от осигурителния доход на работниците и те ще получават повече средства. 
Това е решено на правителствено съвещание, между премиера Бойко Борисов и социалния министър Деница Сачева, предаде БТА. Ще се отпуснат средства и за удължаване на месечната антикризисна добавка за пенсионерите в размер от 50 лева, поясни премиерът. На 30 декември, на последното за годината правителствено заседание, се очаква да бъдат одобрени новите предложения, допълни Борисов. 

Още от категорията

Кирил Петков

Кирил Петков за ремонта на язовири: Това е корупция

Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви пред бТВ, че ще подаде сигнал до прокуратурата заради ремонта на язовири със средства от Държавната консолидационна компания. “Това е корупция”, категоричен е той. По думите му, ДКК и Българската..

публикувано на 12.06.21 в 15:55

Всяка трета обществена поръчка нарушава правилата

При една трета от проверените над 1500 обществени поръчки на стойност 1,2 млрд. лв. са установени нарушения, според Института за пазарна икономика, който се е позовавал на Годишния доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция за 2020 г. В..

публикувано на 12.06.21 в 15:48

Завърнали се от чужбина българи раздвижиха имотния пазар

Сериозен ръст на обема от сделки на имотния пазар у нас показват данните за първото тримесечие на 2021 г. Общо за цялата страна увеличението е със 17%. Във Варна ръстът е 1%, предаде БНР Варна. Според председателя на Национално сдружение „Недвижими..

публикувано на 11.06.21 в 18:03