Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът изпрати книги до 40 български дружества в 18 държави

Снимка: БГНЕС

Книги на български автори изпрати вицепрезидентът Илияна Йотова до 40 български дружества в 18 държави за предстоящите празници, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Те ще получат историческа и биографична литература и четива за деца.

Най-далечният адресат е Аржентинско-българската фондация в Буенос Айрес, най-близкият - Културно-информационният център в Босилеград. Дружествата са избрани въз основа на активното им участие в инициативите на вицепрезидента Йотова през 2020 г, посочват от "Дондуков"2.

"2020-а беше тежка година за целия свят. Кризата ни припомни колко много зависим едни от други. Припомни ни смисъла на думи като съпричастност, взаимопомощ, добротворство. Физическите ограничения не бива да се превръщат в социална и емоционална дистанция", казва Йотова в поздрава до българите зад граница.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската държава строи футболно игрище в молдовското с. Паркани

Футболно игрище, отговарящо на съвременните стандарти ще бъде построено в приднестровското село Паркани, където се намира една от най-големите български общности в Молдова. Проектът, иницииран от местните жители е финансиран от правителството на България..

публикувано на 16.07.24 в 12:49

"Да хванем иглата!" - или как в Япония се учат на българска бродерия

Уъркшоп по българска бродерия организира Ирен Величкова-Ямами - дългогодишна изследователка на това изкуството и автор на картата на България в шевици, подарена от самата нея на Националния исторически музей в София. Българката, която повече от 35..

публикувано на 14.07.24 в 08:14

Обсъждат създаване на международна асоциация на българите

Председателите на район Тараклия Лазар Дерменжи и на Съюза на банатските българи, депутатът в румънския парламент Георги Наков обсъдиха сътрудничеството и подкрепата в международни проекти, насочени към запазване на културното и историческо наследство на..

публикувано на 12.07.24 в 09:16