Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският консул в Лондон посети блокираните български шофьори в Кент

Снимка: МВнР

Министерството на външните работи съобщи, че завеждащият консулската ни служба в Лондон Николай Ванчев е посетил летище „Менстън“ в Кент, където се намират част от българските шофьори на товарни автомобили. Пистата на летището е превърната в огромен паркинг с дължина от почти 5 километра. Там пътуващите могат да останат, докато бъдат изследвани за Covid-19.


Консулът ни е успял да разговаря със сънародниците ни на място, като ги е снабдил с храна и вода, се казва още в съобщението. Пред него те са споделили, че все още не са им направени тестове. Служител на пресцентъра на британското транспортно министерство е уверил Ванчев, че тестването на паркинга продължава и през нощта, като за целта са ангажирани едновременно 80 служители. Тестовете се извършват безплатно. От вчера химическите тоалетни там са вече 220.


Сънародниците продължават да са блокирани във Великобритания, заради ограничителни мерки, предприети във връзка с разпространението на новите щамове на Ковид-19.

Снимки: МВнР

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Родопският град Маджарово е домакин на Фестивал на лешояда

Игри, прожекции на филми, наблюдение на птици и концерти на открито са само част от проявите в рамките на Седмото издание на Фестивала на лешояда, който ще се проведе от 6 до 8-ми септември в град Маджарово. Празникът ще отбележи Международния ден..

публикувано на 01.09.24 в 09:25

В Гурково препускат с магарешки каручки и играят магарофутбол

Гурково за трийсет и пети път ще бъде домакин на единственото по рода си у нас био рали с магарешки каручки, съобщиха от местната администрация. Стартът ще бъде даден днес на градския стадион под звуците на магарешкия химн от президента на ралито,..

публикувано на 01.09.24 в 06:00

Отдъхваме си след летните жеги

В неделя над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в югоизточните райони до обед все още ще вали дъжд. Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа..

публикувано на 31.08.24 в 18:30