Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският консул в Лондон посети блокираните български шофьори в Кент

Снимка: МВнР

Министерството на външните работи съобщи, че завеждащият консулската ни служба в Лондон Николай Ванчев е посетил летище „Менстън“ в Кент, където се намират част от българските шофьори на товарни автомобили. Пистата на летището е превърната в огромен паркинг с дължина от почти 5 километра. Там пътуващите могат да останат, докато бъдат изследвани за Covid-19.


Консулът ни е успял да разговаря със сънародниците ни на място, като ги е снабдил с храна и вода, се казва още в съобщението. Пред него те са споделили, че все още не са им направени тестове. Служител на пресцентъра на британското транспортно министерство е уверил Ванчев, че тестването на паркинга продължава и през нощта, като за целта са ангажирани едновременно 80 служители. Тестовете се извършват безплатно. От вчера химическите тоалетни там са вече 220.


Сънародниците продължават да са блокирани във Великобритания, заради ограничителни мерки, предприети във връзка с разпространението на новите щамове на Ковид-19.

Снимки: МВнР

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ниагарският водопад отново грейва в бяло, зелено, червено

На 5 септември от 22.00 ч. местно време Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник. Повод за светлинното шоу е Денят на Съединението - 6 септември. Инициативата е на Генералното консулство на България в Торонто...

публикувано на 05.09.24 в 05:10

Отново ни очаква слънце, но по планините ще превали и прегърми

В четвъртък , 5 септември, в страната ни отново ще бъде предимно слънчево. В следобедните и вечерните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от..

публикувано на 04.09.24 в 19:55

За 5 дни Стара Загора става столица на бирата

Незабравими изживявания със свежо пиво, специално разработени бирени алкохолни и безалкохолни коктейли, любими български и чужди хип-хоп и рок хитове и български фолклор, както и различни вкусни мезета обещава Общината в Стара Загора за поредния..

публикувано на 04.09.24 в 07:15