Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спестовните габровци вече посрещнаха Новата година

Снимка: БГНЕС

Жителите на Габрово първи в света изпратиха старата година. В града стана традиция фойерверките да гърмят на 30-и, вместо на 31 декември. Известните със своята спестовност габровци отново предпочетоха да организират градското празненство ден по-рано, когато хонорарите на изпълнителите са по-ниски. Така стотици зажаднели за преживявания жители на града още вечерта на 30 декември се поздравиха за Нова година. Но след празненството Сдружението на заведенията в България сигнализира за драстично нарушаване на противоепидемичните мерки. Във Фейсбук сдружението  публикува клип за концерт в центъра на града, организиран, по тяхно твърдение, от общината с над 800 участници, предаде кореспондентът на БНР за региона.

Още от категорията

Програма “Ваканция” обещава активно лято за деца и младежи

В столичния комплекс "Спортна София 2000" днес започва програма "Ваканция" на Столичната община, насочена към деца и младежи от 6 до 29 г. Те ще имат свободен достъп до 50 вида дейности, сред които спорт, изкуство, обучение по пътна безопасност,..

публикувано на 21.06.21 в 06:00

Задържаха трима българи с 6 тона хашиш край Палермо

Военноморските сили на Италия са задържали трима българи в морето край Палермо, които са превозвали на яхта, плаваща под американски флаг, 6 тона хашиш на стойност 13 млн. евро, съобщава Италианската финансова полиция, цитирана от БНТ.   Самолет на..

публикувано на 20.06.21 в 15:17

Бойко Рашков: Прокуратурата бездейства за имущественото състояние на 38 политици и магистрати

Прокуратурата бездейства за проверката на имущественото състояние на 38 политици и магистрати с имоти в чужбина, които не са декларирани у нас, заяви пред БНР вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков. Според него обвинението разполага с данни за..

публикувано на 20.06.21 в 11:23