Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България - с ново ниво на сигурност при доставката на природен газ

Снимка: БГНЕС

България има „ново ниво на сигурност на доставките“ на природен газ и прави огромни инвестиции в енергетиката, за да бъде „геостратегическа държава и да транзитира през 100% българска инфраструктура“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който инспектира компресорната станция при гр. Петрич. През нея България ще получава газ от Азербайджан, докато бъде завършена междусистемната връзка с Гърция. Борисов обясни, че така ще се осигури „пълна диверсификация за поколения напред“.

От днес Сърбия получава руски газ през българското разклонение на газопровода „Турски поток“. Информацията е на репортерката ни Светослава Кузманова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заради обновяване временно спира Националната визовата система

Министърът на туризма Евтим Милошев и зам.-външният министър Мария Ангелиева обсъдиха облекчаването на издаването на визи в трети страни, откъдето постъпват множество заявки за работа в България и за туристически посещения, предаде БТА.  "Работим..

публикувано на 08.08.24 в 10:35

Слънчево ще е над цялата страна на 8 август

В четвъртък  ще е слънчево, със слаб до умерен вятър на изток. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще достигат от 29 до 37°, в столицата 31°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен източен бриз...

публикувано на 07.08.24 в 19:50
Пол Камерън от Лондон

Летище Бургас посрещна едномилионния си пътник

Пол Камерън от Лондон се оказа едномилионният пътник за 2024 г. на Летище Бургас, а кацането му се превърна в истински празник, съобщи БНТ. Той и съпругата му Синди пристигнаха с чартърен полет от Летище Гетуик и бяха посрещнати още на пистата с..

публикувано на 07.08.24 в 18:35