Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България - с ново ниво на сигурност при доставката на природен газ

Снимка: БГНЕС

България има „ново ниво на сигурност на доставките“ на природен газ и прави огромни инвестиции в енергетиката, за да бъде „геостратегическа държава и да транзитира през 100% българска инфраструктура“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който инспектира компресорната станция при гр. Петрич. През нея България ще получава газ от Азербайджан, докато бъде завършена междусистемната връзка с Гърция. Борисов обясни, че така ще се осигури „пълна диверсификация за поколения напред“.

От днес Сърбия получава руски газ през българското разклонение на газопровода „Турски поток“. Информацията е на репортерката ни Светослава Кузманова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 8 август 2024 г.

Темите в "България днес" ще ни заредят с ведрина и доза патриотизъм – срещаме ви с някои от децата, отличени за  творческите си интерпретации на тема "Моят корен български". Доколко България е важно понятие за българчетата в района на Париж ще разберем от..

публикувано на 08.08.24 в 19:00

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия. За да се спре..

публикувано на 08.08.24 в 15:53

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 12

В дванайсетия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, слушайте: С какво българчета от чужбина свързват България – в контекста на резултатите от приключилите конкурсите за деца на Изпълнителната агенция за българите в чужбина;..

публикувано на 08.08.24 в 12:00