Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перуанският тенор Хуан Диего Флорес ще отпразнува рождения си ден в София

Хуан Диего Флорес
Снимка: БГНЕС

На сцената, докато репетира за концерта си със Софийската филхармония, Хуан Диего Флорес ще посрещне 48-ия си рожден ден, съобщи БТА, цитирайки информация от филхармонията. Златното момче на класическата музика, както го наричат, е роден на 13 януари, а на следващия ден ще се състои и първият му концерт в България. За своя празник тенорът ще заложи на вегетарианската кухня, био плодове, чай и кафе.

На 14 януари в зала 1 на НДК Флорес ще представи емблематични за своя репертоар арии от Росини, Доницети, Белини, Сен-Санс, Лехар, Масне, Гуно, Пучини и Едуард Лало. Диригент на концерта е маестро Кристофър Франклин. 

Хуан Диего Флорес е сред най-уважаваните артисти в оперния свят. Получава признание от Лучано Павароти, който лично го обявява за свой приемник, а Пласидо Доминго го нарича най-великият певец на днешното време. Талантливият перуанец първоначално има намерение да се занимава с популярна музика, но преподавателите му в Консерваторията в Лима го насочват към класиката, впечатлени от красивия му глас, припомня БТА.

Хуан Диего Флорес е признат от BBC за един от най-добрите тенори в историята, носител е на най-престижни отличия и награди, включително най-високото отличие на Перу - Gran Cruz de la Orden del Sol, и титлата на австрийското правителство „Камерзингер“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Феникс"

Младата Жаклин Таракчи пее от малка и вече е натрупала множество награди, но доби популярност най-вече като победител в "Гласът на България" 2022. Дебютният ѝ сингъл "Какао" е създаден от екипа на продуцента Игор Марковски по музика и текст на..

публикувано на 06.08.24 в 10:15

Фенове се събират за концерт на Лени Кравиц в Бургас

Над 12 000 фенове се очакват за концерта на Лени Кравиц в Бургас. Събитието на Морската гара в черноморския град е част от Blue Electric Light Tour на американския рок певец. Носителят на 4 награди "Грами" идва в морския ни град след Охрид, а два..

публикувано на 06.08.24 в 08:10

Джаз лятото в Пловдив продължава

Plovdiv Jazz Summer – лятната програма на един от най-големите джаз фестивали в страната Plovdiv Jazz Fest, започна в средата юли. Фестивалът продължава с три концерта в Лятно кино "Орфей" в Пловдив и един грандиозен безплатен концерт през август в..

публикувано на 05.08.24 в 10:15