Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саудитска Арабия отваря границите си и възобновява международните полети

След двуседмичното ограничение, въведено на 20 декември, заради появата на нов щам на коронавируса във Великобритания и други страни, от днес Рияд възобновява международните полети и влизането в страната през пристанища и сухопътни гранични пунктове, съобщава БТА.

Въпреки това, саудитското правителство налага някои ограничения за пристигащи от Великобритания, Южна Африка и други страни, където се е разпространил новият щам на Covid-19, който е смятан за по-заразен. Пристигащите от тези страни чужденци ще трябва да прекарат не по-малко от 14 дни извън Саудитска Арабия, а на влизане в страната трябва да представят отрицателен PCR тест.

Саудитските граждани ще могат да влизат направо в страната, но ще трябва да преминат 14-дневна карантина и да им се направят по два PCR теста - при пристигането и в края на периода на изолацията им.

В Саудитска Арабия са регистрирани близо 363 000 заразени с новия коронавирус, в това число над 6200 починали, припомня БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За два дни България трябва да определи своя еврокомисар

В писмо до председателите на парламентарните групи в 50-о Народно събрание служебният премиер Димитър Главчев се обърна с призив до 29 август да му бъдат предложени две кандидатури за български еврокомисар в следващата Европейска комисия...

публикувано на 27.08.24 в 16:12

Български ученици спечелиха пет медала на състезание по астрофизика в Бразилия

На Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Бразилия, български ученици спечелиха пет медала, съобщи Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Това е най-престижното състезание по астрофизика, а тази година в него..

публикувано на 27.08.24 в 11:20

В Бургас ще танцуват в народните ритми на България, Румъния и Словакия

Концертът "Фолклорен форум" ще зарадва почитателите на народната музика на 27 август от 19 часа на сцена "Охлюва" в Морската градина на Бургас. Публиката ще има възможност да се наслади на фолклорни песни и танци от България, Румъния и Словакия...

публикувано на 27.08.24 в 08:05