Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саудитска Арабия отваря границите си и възобновява международните полети

След двуседмичното ограничение, въведено на 20 декември, заради появата на нов щам на коронавируса във Великобритания и други страни, от днес Рияд възобновява международните полети и влизането в страната през пристанища и сухопътни гранични пунктове, съобщава БТА.

Въпреки това, саудитското правителство налага някои ограничения за пристигащи от Великобритания, Южна Африка и други страни, където се е разпространил новият щам на Covid-19, който е смятан за по-заразен. Пристигащите от тези страни чужденци ще трябва да прекарат не по-малко от 14 дни извън Саудитска Арабия, а на влизане в страната трябва да представят отрицателен PCR тест.

Саудитските граждани ще могат да влизат направо в страната, но ще трябва да преминат 14-дневна карантина и да им се направят по два PCR теста - при пристигането и в края на периода на изолацията им.

В Саудитска Арабия са регистрирани близо 363 000 заразени с новия коронавирус, в това число над 6200 починали, припомня БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14