Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Призив да се дадат ваксини и на страните от „Източното партньорство“

Снимка: архив

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, заедно с колегите й от още 12 страни в ЕС, призоваха Еврокомисията да подпомогне с ваксини и страните от Източното партньорство. Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна трябва както страните от Западните Балкани да получат помощ от ваксини, съобщи българското външно министерство.

В писмото до Брюксел се казва, че границите на общността няма да бъдат защитени, ако не се разшири подкрепата към страните съседи.  Убедени сме, че усилията ни ще бъдат оценени от правителствата и от гражданите в страните от Източното партньорство и ще увеличат видимостта на геополитическите усилия на ЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите изпепелиха местообитания на световно застрашени птици

Горските пожари през последните седмици застрашават не само хората и населените места, но и ценни природни местообитания – дом на огромно разнообразие от видове, част от които световно застрашени. За това предупреждават от Българското дружество за..

публикувано на 10.08.24 в 13:24
Райна Манджукова на джаз фестивала в Банско

Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България

“ Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България, за да могат българите тук да виждат, че чужбина не е присъда, нито е някакъв окончателен избор .” Това заяви за БТА изп. директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина..

публикувано на 10.08.24 в 11:45
Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02