Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още една германска провинция въвежда ограничения за всички пристигащи

Снимка: ЕПА

От днес, 9 януари, германската провинция Хесен въвежда изискване за отрицателен тест за Covid-19 за всички влизащи от рискови региони, сред които и България. Пристигащите могат да се тестват и непосредствено след пристигането си на територията на федералната провинция, съобщи МВнР. Тестът може да е PCR или антигенен, направен до 48 часа преди пристигането. Резултатът трябва да е на английски, немски или френски език.

Изискването всички пътуващи за Германия, включително за провинция Хесен, да се регистрират предварително на електронен адрес www.einreiseanmeldung.de остава, както и 10-дневната задължителна карантина. Последната може да бъде прекратена, при отрицателен тест направен на 5-ия ден от пристигането.

Във провинция Северен Рейн-Вестфалия на пристигащите от рискови региони също се налага задължителна 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекратена при представяне на отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 48 часа преди пътуването или незабавно след пристигането.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00