Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още една германска провинция въвежда ограничения за всички пристигащи

Снимка: ЕПА

От днес, 9 януари, германската провинция Хесен въвежда изискване за отрицателен тест за Covid-19 за всички влизащи от рискови региони, сред които и България. Пристигащите могат да се тестват и непосредствено след пристигането си на територията на федералната провинция, съобщи МВнР. Тестът може да е PCR или антигенен, направен до 48 часа преди пристигането. Резултатът трябва да е на английски, немски или френски език.

Изискването всички пътуващи за Германия, включително за провинция Хесен, да се регистрират предварително на електронен адрес www.einreiseanmeldung.de остава, както и 10-дневната задължителна карантина. Последната може да бъде прекратена, при отрицателен тест направен на 5-ия ден от пристигането.

Във провинция Северен Рейн-Вестфалия на пристигащите от рискови региони също се налага задължителна 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекратена при представяне на отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 48 часа преди пътуването или незабавно след пристигането.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Учители по български език от девет държави – на практикум у нас

Практикум на тема "Учителят зад граница между „възрожденските“ предизвикателства и методическите решения" събра в къщата-музей "Христо Г. Данов" в Пловдив преподаватели по български език и литература от България, Ирландия, Великобритания, Румъния,..

публикувано на 18.07.24 в 19:42

Комисията по бюджет и финанси задължи служебното правителство да осигури нужната помощ за пострадалите от пожарите

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие решение, с което задължава Министерски съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, предаде БТА. Министерски съвет..

публикувано на 18.07.24 в 18:16

БЧК оказва подкрепа на пострадалите от пожарите

В засегнатите от пожарите населени места екипи на БЧК оказват подкрепа на пострадалите, предаде БТА. Доброволци и служители на БЧК-Ямбол са в с. Воден, където подпомагат дейностите на специализираните екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 18.07.24 в 16:27