Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задължителен ковид тест за всички пристигащи по въздух в САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

САЩ въвеждат изискване за всички пътници, пристигащи с въздушен транспорт в страната, да представят задължителен негативен резултат от тест за COVID-19 или документ, че вече са прекарали заболяването и са се възстановили от него. Новата мярка влиза в сила от 26 януари 2021 г., съобщи българското външно министерство.

Документите на хартиен или електронен носител се предават преди качването на борда на самолета. Тестът трябва да е направен до 72 часа преди полета за САЩ. Авиокомпаниите са задължени да отказват превозването на всеки пътник, който не изпълнил тези изисквания.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в САЩ на следните телефонни номера: +1 (202)387-0174; +1 (202) 387-5770.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 10 юли 2024 г.

В „България днес“ на 10 юли ви даваме актуална информация от България и българските общности по света, разговаряме с проф. Красимир Станчев от италианския университет Roma Tre за проблемите пред българските лекторати зад граница и за това може ли да..

публикувано на 10.07.24 в 19:00
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20