Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 10 юли 2024 г.

В „България днес“ на 10 юли ви даваме актуална информация от България и българските общности по света, разговаряме с проф. Красимир Станчев от италианския университет Roma Tre за проблемите пред българските лекторати зад граница и за това може ли да се възроди интереса към славянските езици, в т.ч. – и към българския, на фона на глобалната роля, която вече играе английският език. В разгара на летния сезон – какво обичат да виждат чужденците по морето и има ли проблем в предоставянето на услуги за тях – коментар на работещ в сектора екскурзовод и на държавната в лицето на Министерството на туризма. Защо Велико Търново е интересна дестинация за културен туризъм и какво можете да видите във фестивала „Сцена на вековете“ през това лято. Водещ е Красимир Мартинов. 

01:25 - Актуална информация от България и българските общности по света

10:45 - Времето у нас и по света

16:00 - Проф. Красимир Станчев за проблемите пред българските лекторати зад граница

31:30 - В разгара на летния сезон – български предложения, проблеми и решения

46:25 - „Сцена на вековете“ – лятното предложение на Велико Търново за културен туризъм

54:30 - За черната чайка, появила се във Варна

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 1 август 2024 г.

В първия ден на август ви предлагаме разказ за именития график Галилей Симеонов, наричан "последния класик в националното графично изкуство” по повод  95-ата годишнина от рождението му и ретроспективната изложба, която му е посветена в Монтана. Ще ви..

публикувано на 01.08.24 в 19:00

България днес - 31 юли 2024 г.

В „България днес“ на 31 ви срещаме с Кевин Пенев – българското момче от Ню Йорк, който представи достойно страната ни на олимпиадата в Париж. С три преподавателки в училище „Буквар“ в германския град Кобленц говорим и за..

публикувано на 31.07.24 в 19:00

България днес - 30 юли 2024 г.

За българското четмо и писмо зад граница и как простата храна ще съхрани родовата ни памет. Това са водещите теми в „България днес“ на 30 юли. Ще ви представим разказа на Константина Бело за тазгодишното училище по български език в Тирана и как една..

публикувано на 30.07.24 в 19:00