Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

26 населени места са все още без ток след обилните валежи

Снимка: БГНЕС

Депутатите изслушват министъра на вътрешните работи Христо Терзийски, на енергетиката Теменужка Петкова, икономическия министър Лъчезар Борисов и министъра на околната среда и водите Емил Димитров за обстановката в страната след обилните валежи.

Наложило се е контролирано изпускане на някои от язовирите в страната. Към момента няма такива, които да застрашават живота на хората. В това увери министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Той посочи, че в редица общини е въведено частично бедствено положение. 

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обяви, че към момента без ток са 26 населени места във високопланинските територии.

Работи се по отстраняване на авариите. Въпреки авариралите четири далекопровода през изминалите дни, енергийната система като цяло работи сигурно и стабилно, каза тя.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите не застрашават населени места

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. “ Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на..

публикувано на 13.07.24 в 11:45

Откритата статуя в Хераклея Синтика вече е в петричкия музей

Голямата мраморна статуя, открита неотдавна в античния град Хераклея Синтика, беше преместена в Историческия музей в Петрич. Хераклея Синтика възнагради археолозите с ново значимо откритие Античният град Хераклея Синтика разкрива своите тайни..

публикувано на 13.07.24 в 09:42

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10