Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дигиталните номади предпочитат атмосферата на Пампорово

Снимка: smolyandnes.com

Ежегодните лаптопаджийски лагери в Пампорово и Чепеларе предлагат прекрасни условия, в които работещите дистанционно могат да съчетаят работата с любимите си зимни спортни занимания. През настоящия сезон, организаторите на лагерите приемат индивидуални туристи и семейства, избрали курортите за социално дистанциране, без да прекъсват работата си.

За свободното им време са организирани скиорски преходи в планината и посрещане на изгрева по пистите в Пампорово. За тях ентусиастите използват специални автомати за ските, известни като панти, за да стигнат до високите части на Родопите, вр. Снежанка или Орфеевите скали. Така скиорите не зависят от маршрутите на лифтовете и могат да използват зимните туристически пътеки. Спускането обратно преминава само по писти, за да се избягва рисковото каране през необработени зони.

Последователите на "лаптопаджийските" лагери са предимно компютърни и медийни специалисти, мениджъри, както и представители на свободни професии. Съгласно противоепидемичните мерки за спазване на дистанция, тази година те са или индивидуални туристи, или семейства на ски офис ваканция. Част от тях пристигат с кемпери, тъй като вече е осигурена и зона за престой на мобилните жилища.

Редактор: Дарина Григорова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15

София Ленд приютява 7-ото издание на Camping and Caravaning Expo 2024

Най-голямото специализирано изложение за къмпинг туризъм, водни спортове и свободно време на открито се завръща за седми пореден път и то на нова локация - София Ленд . За да приюти събитието, бившият столичен лунапарк отваря врати за първи път, след..

публикувано на 12.04.24 в 05:50
Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50