Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дигиталните номади предпочитат атмосферата на Пампорово

Снимка: smolyandnes.com

Ежегодните лаптопаджийски лагери в Пампорово и Чепеларе предлагат прекрасни условия, в които работещите дистанционно могат да съчетаят работата с любимите си зимни спортни занимания. През настоящия сезон, организаторите на лагерите приемат индивидуални туристи и семейства, избрали курортите за социално дистанциране, без да прекъсват работата си.

За свободното им време са организирани скиорски преходи в планината и посрещане на изгрева по пистите в Пампорово. За тях ентусиастите използват специални автомати за ските, известни като панти, за да стигнат до високите части на Родопите, вр. Снежанка или Орфеевите скали. Така скиорите не зависят от маршрутите на лифтовете и могат да използват зимните туристически пътеки. Спускането обратно преминава само по писти, за да се избягва рисковото каране през необработени зони.

Последователите на "лаптопаджийските" лагери са предимно компютърни и медийни специалисти, мениджъри, както и представители на свободни професии. Съгласно противоепидемичните мерки за спазване на дистанция, тази година те са или индивидуални туристи, или семейства на ски офис ваканция. Част от тях пристигат с кемпери, тъй като вече е осигурена и зона за престой на мобилните жилища.

Редактор: Дарина Григорова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Музеят на мозайките в Девня с Ден на отворените врати по повод своя годишнина

В Деня на отворените врати – 15 юни, за пръв път пред посетителите на Музея на мозайките в Девня ще бъдат представени и реставрираните находки, открити през 2023 година. Става въпрос за глинени съдове и лампи, изработени в стила на майсторите от..

публикувано на 15.06.24 в 08:15

Фестивал на цацата дава старт на летния сезон в Кранево

Любимият на малки и големи Фестивал на цацата поставя началото на морските приключения в курортното селце Кранево! Атрактивна програма, много музика, танци, игри и богата кулинарна селекция очакват гостите край северния ни черноморски бряг от 14..

публикувано на 14.06.24 в 11:10
Язовир Широка Поляна

Батак е много повече от красив град в Родопите с драматична история и живописна природа

За нас, българите, Батак е град-светиня! И до днес в него отеква ехото от трагичните събития, свързани с Априлското въстание през 1876 г. , когато по-голямата част от невинните жители на родопското градче са посечени от османския поробител –..

публикувано на 13.06.24 в 09:15