Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

МВнР: Няма данни за пострадали българи при земетресението в Индонезия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няма данни за пострадали български граждани при земетресението в Индонезия по данни на посолството ни в Джакарта.

Към момента няма опасност от цунами след труса с магнитуд 6.2, разтърсил региона на град Маджене, Западно Сулавеси. Островът се намира в отдалечен район от столицата Джакарта и на негова територия няма български граждани, съобщават от българското Министерство на външните работи.

Властите са призовали жителите в районите около епицентъра на земетресението да избягват повредени от мощния трус сгради.


Още от категорията

Враца е на път да се превърне в бялата лястовица на Северозапада

В българските представи Северозападна България често се свързва с разруха и бедност, заради което иронично я наричат "Северозападнала". След краха на социализма и упадъка в селското стопанство, мнозина бяха принудени да напуснат региона в търсене..

публикувано на 04.03.21 в 13:01

Въвеждат се локални мерки срещу разпространението на вируса

Третата вълна на разпространение на коронавируса вече е факт и на нея се дължи тенденцията за плавно покачване на заболяемостта и на заетостта на болничните легла в България, обяви на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка в..

публикувано на 04.03.21 в 12:11

Борбата със затлъстяването е така важна, както и тази с коронавируса

Двама от трима българи са с повишено и нездравословно наднормено тегло . По този тревожен показател страната ни изпреварва както Европа, така и света. Това показват най-актуалните данни на СЗО за ( 2021г) , а поводът да ги цитираме е  Световният..

публикувано на 04.03.21 в 11:48