Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скиорът Алберт Попов с първи точки на Световната купа в Австрия

Снимка: БФ Ски

Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов направи изключително представяне на слалома за Световната купа във Флахау (Австрия) и показа на цял свят, че мястото му е сред най-добрите в дисциплината, съобщават от Българската федерация по ски. Българинът зае 16 място и взе първите си точки за сезона.

Аби, както го наричат приятелите и феновете му, беше 27-и след първия манш, но във втория даде седмо време и така се изкачи до 16-ата позиция в крайното класиране и успя да спечели 15 точки. С тях той вече е 34-и в генералното подреждане за малката купа. След него във Флахау останаха големите звезди Хенрик Кристоферсен и Михаел Мат.

„Благодаря на страхотния екип, с който дълго време се борехме да покажем това, което можем и за което сме работили в последната година! Силно вярвам, че това е само началото, написа в страницата си във Фейсбук Алберт Попов. А ТУК можете да видите и видеообръщението му към почитателите на ските.   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44