Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посолството ни в Канбера вече издава временни паспорти дистанционно

Посолството на Република България в Канбера
Снимка: bulgarianembassycanberra

Посолството на Република България в Канбера предоставя възможност на българските граждани да придобият български временен паспорт с валидност 360 дни от издаването му. Не е задължително кандидатите да се явяват в консулската служба.

Желаещите да се възползват от облекчението, трябва първоначално да изпратят по мейл копия от необходимите, за издаването на паспорта, документи. След уточняване от Посолството на всички детайли, кандидатите за паспорт трябва да изпратят на хартиен носител, по пощата, необходимата документация, заедно с документ от превод на такса от 90 AUD, на банковата сметка на посолството ни. Кандидатите трябва също така, да предоставят номера на мобилния си телефон, на който ще се проведе видео разговор с посолството ни.

Гражданите ще получат временния си паспорт по пощата на посочения от тях адрес.

Подробности може да прочетете –ТУК :

Съставил : Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите зад граница могат да подават заявления за гласуване и онлайн

От 12.00 часа българско време на 23 април 2024 г. на интернет страницата на ЦИК вече може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната . Електронните документи служат за образуване на избирателни секции извън страната (при подадени..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора. "В най-наситения с..

публикувано на 22.04.24 в 19:35

Сънародниците ни в Коядо Виялба отпразнуваха българската пролет

Сънародниците ни в Коядо Виялба (Мадрид) отпразнуваха своя най-любим сезон с фолклорния концерт спектакъл “Българска пролет”. Събитието беше организирано от фолклорната танцова група “Пъстър Хоровод”. В концерта се включиха много български състави,..

публикувано на 21.04.24 в 11:34