Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посолството ни в Канбера вече издава временни паспорти дистанционно

Посолството на Република България в Канбера
Снимка: bulgarianembassycanberra

Посолството на Република България в Канбера предоставя възможност на българските граждани да придобият български временен паспорт с валидност 360 дни от издаването му. Не е задължително кандидатите да се явяват в консулската служба.

Желаещите да се възползват от облекчението, трябва първоначално да изпратят по мейл копия от необходимите, за издаването на паспорта, документи. След уточняване от Посолството на всички детайли, кандидатите за паспорт трябва да изпратят на хартиен носител, по пощата, необходимата документация, заедно с документ от превод на такса от 90 AUD, на банковата сметка на посолството ни. Кандидатите трябва също така, да предоставят номера на мобилния си телефон, на който ще се проведе видео разговор с посолството ни.

Гражданите ще получат временния си паспорт по пощата на посочения от тях адрес.

Подробности може да прочетете –ТУК :

Съставил : Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20

България осигури автобус за учениците от българското средно училище в Братислава

Нов автобус, осигурен от МОН, ще превозва учениците до Българското средно училище "Христо Ботев" в столицата на Словакия - Братислава, през новата учебна година. Досега там се обучаваха 96 ученици, като за следващата учебна година вече има записани близо..

публикувано на 19.07.24 в 15:08

Българите, работещи в Кипър, могат да почиват на планина с държавна субсидия

В Кипър започва държавна програма за субсидиран летен отпуск на работещите. Тя е на стойност 900 000 евро и в нея могат да се включат и българите, заети във фирми на острова. До 27 септември 15 хотела в планинските курорти приемат почиващи по програмата...

публикувано на 17.07.24 в 09:50