Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова среща в "Родина зад граница" в нощта на 24 януари

Снимка: БНР

„Родина зад граница“ е месечната среща в ефира на „Нощен хоризонт“. Място за себеизразяване. В студиото на БНР Станислава Пирчева и Добринка Добрева от Програма „Хоризонт“ и Красимир Мартинов от „Радио България“ ви очакват с въпроси и предложения за теми.

За да направим своеобразен мост между Родно и Чуждо, между Мое и Твое, между Тук и Там...

Веднъж месечно, с обединените усилия на „Радио България“ и Програма „Хоризонт“, БНР ви кани на откровена и човешка среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за свой временен или постоянен дом. И двете групи са „добре дошли“ да споделят в ефир важни за живота им въпроси, да разкажат как поддържат националния си дух в другата страна, как празнуват родните празници и какви връзки изграждат с новите си „роднини“.

В първата за 2021 година среща в „Родина зад граница“ ще чуем:

  • Младия фоторепортер Христо Русев, който ще ни разкаже за най- вълнуващите си репортажи в снимки, за историите на деца – бежанци и за надеждата, с която се е сблъскал очи в очи в бежански лагери и на българско-турската граница;
  • Евдокия Цветичова, за да ни запознае с новата инициатива на българите във Виена – детската библиотека, която ще отвори врати, веднага щом пандемията от Covid-19 започне да стихва;
  • Диана Фотева, която като специалист в орнаменталните композиции, вече 16 години създава шедьоври в домовете на знатни особи от Обединените арабски емирства …  

За връзка с нас използвайте:

  • Ефирните телефони: +359 889 202 207; +359 2 963 15 65; +359 2 93 36 743
  • Skype: noshtenhorizont.
  • Е-mail: radiobulgaria@bnr.bgnh@bnr.bg

Слушайте ни на вълните на Програма "Хоризонт" или онлайн на BNR Player от 00:15 часа на 24 януари 2021 г. 

Добре дошли! 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мотористи от Велики Преслав занесоха писмо до побратимения Челе ди Булгария

50 мотициклетисти от Велики Преслав занесоха специално послание от кмета на града Янко Йорданов до колегата му в Челе ди Булгерия в италианската област Кампания. Мотористите са изминали над 1400 км между двата града, за да предадат лично писмото. За това..

публикувано на 11.07.24 в 08:39

Фестивал на българската художествена литература събира сънародниците ни в Хамбург

Клубът на българските жени и семейства в Хамбург се готви активно за провеждането на Втори фестивал на българската литература. Събитието е планирано за 13 юли, а Фестивалът тази година се организира с подкрепата на Изпълнителната агенция за българите..

публикувано на 11.07.24 в 07:30
Снимка: Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград

В Благоевград провеждат семинар за български ученици и учители от Украйна

Югозападният университет "Неофит Рилски“ е домакин и организатор на петдневен образователно-опознавателен семинар за ученици и учители от Болградския регион в Украйна, населен предимно с етнически българи, съобщиха от висшето училище. Събитието се..

публикувано на 10.07.24 в 12:57