Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Медици рецитират стихове от български поети

Д-р Мария Пишмишева
Снимка: БТА

Лекарите от инфекциозното отделение на пазарджишката болница записаха видеоклип, в който рецитират стихове от български поети. 

Идеята се ражда, след като през цялата минала година медиците са получавали поздрави и подкрепа от хората, каза д-р Мария Пишмишева, началник на отделението. 

Познати и непознати са пращали дарения и са изразявали жестове на внимание, с които да вдъхнат увереност на персонала в борбата му с Covid-19. А лекарите, на свой ред, решават да ги поздравят за доверието и търпението им да бъдат техни пациенти, избирайки стихове на Димчо Дебелянов и на Теодор Траянов. В клипа звучи музика на Нина Николина.


Още от категорията

Поставиха за първи път сателитен предавател на къдроглав пеликан

В края на февруари екип на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) успешно постави за първи път сателитен предавател на къдроглав пеликан в района на Атанасовско езеро край Бургас. Предавателят тежи 33 грама и е поставен на участък от крилото..

публикувано на 06.03.21 в 11:05

Положителните проби за Covid-19 доближават 18%

Новите случаи на Covid-19 за денонощието са 3004, при направени 16 876 теста.  Положителни са близо 18 от пробите, показва справка в Единния информационен портал за коноравируса. В болница са общо 5463 души, 437 от тях - в интензивни отделения...

обновено на 06.03.21 в 10:17

Българин откри нова екзопланета

Българин откри нова близка екзопланета. Скалистата Gliese 486b е само на 26 светлинни години от Земята и е подходяща за анализ . Откритието е публикувано в престижното сп. Science, а водещ автор е д-р Трифон Трифонов - астроном от Института по..

публикувано на 05.03.21 в 12:17