Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден 200 на протестите срещу властта в центъра на София

| обновено на 24.01.21 в 19:08
Снимка: БТА

Противниците на кабинета „Борисов” се събраха пред Министерския съвет, за да отбележат ден 200 от началото на протестите. Юбилейната демонстрация е организирана от инициативата „Системата ни убива” на майките на деца с увреждания.

Полицаи предотвратиха два опита за влизане на демонстранти да влязат в сградата на Министерския съвет, предаде репортерът на БНР Евелина Стоянова.

Протестиращи блокираха движението на площад "Независимост" в посока - булевардите "Цар Освободител" и "Княз Дондуков".

Пред Министерски съвет има плътен полицейски кордон, по-голямата част от протестиращите са пред сградата. Един от ораторите призова през мегафона за влизане в Министерски съвет, след което се стигна до приближаване на полицаи и демонстранти.

Подробности – четете ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19
Харманли, 18 юли 2024 г.

Борбата с огъня край Воден продължава, фермери подават ръка на свой колега

Остава в сила бедственото положение в седем села в пограничната община Болярово. Продължава и борбата с огнената стихия при село Воден. Според информацията от тази сутрин пожарът има развитие в широколистен масив на около 70 хиляди декара, съобщиха от..

публикувано на 21.07.24 в 10:25

Варна е домакин на международно състезание с дронове

Над 75 пилоти на дронове от целия свят ще мерят сили край варненския квартал Аспарухово, съобщи БТА. Събитието DRON CUP VARNA FAI 2024 се провежда с подкрепата на Община Варна на 20 и 21 юли в зоната до игрищата на местния парк край Аспарухово...

публикувано на 20.07.24 в 17:15