Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предстои „Нощ на идеите“

Снимка: institutfrancais.bg

На 28 януари ще се проведе „Нощ на идеите“. Организатор е Френският институт в София. Събитието ще е онлайн от 15.10 ч. до 21.00 ч. Заради пандемията през 2021 г. изданието е посветено на темата „Близки“. Входът ще е свободен, но с предварителна регистрация.

„Нощ на идеите“ се организира всяка година в целия свят от Френския институт в Париж и е посветена на свободния обмен на идеи и знания. През 2021 г. основните въпроси, които ще бъдат разгледани, са свързани с пандемията от коронавируса „Ковид-19“. На тях ще се опитат да отговорят от Франция, Германия, Испания и България режисьорите Галин Стоев и Иван Пантелеев, театралният критик Мира Тодорова и писателката Луиза Еченике, психотерапевтът Ирина Кирякова, журналистката Ирина Недева и председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов, представителят на сдружението „За Земята“ Данита Заричинова, журналистите Доминик Пединиели и Даниел Бомбер, Ромен Бертран от Сианс По Париж, доцентът по френска литература Адриен Каваларо, дипломатът Пиер Андрийо и френска активистка Камий Етиен. 

Още от категорията

Гърция засили здравния контрол на границите си с България

От ранния следобед на 25-и февруари медицински екипи на граничния пункт „Кулата-Промахон“ правят проверка с антигенни тестове срещу Covid-19 на всички влизащи в Гърция, включително и на шофьорите на товарни автомобили. Превозвачите изчакват резултата от..

публикувано на 25.02.21 в 16:30
Снимка: Facebook/ Bulgarian Antarctic Institute

Българските антарктици вече са в базата „Св. Климент Охридски“

29-та Национална антарктическа експедиция, достигна остров Ливингстън, където е разположена българската полярна станция „Св. Климент Охридски“, съобщи Българският антарктически институт.  След 20 дневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас..

публикувано на 25.02.21 в 16:06

Изчерпване на ваксините спира ваксинацията по желание

Две тенденции открои здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на здравните власти – за увеличаване на броя на новозаболелите от коронавирус и за нарастване на броя на ваксинираните. На този фон зелените коридори за желаещите да се..

публикувано на 25.02.21 в 12:14