Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждение на НСИ за приложения за електронно преброяване

Снимка: census2021.bg

Появата на алтернативни мобилни приложения за Преброяване 2021, които не са разработени от Националния статистически институт - НСИ, ще объркат гражданите, които искат да се преброят електронно, и ще затрудни процеса, предупреждават от НСИ. "Оценяваме високо желанието на авторите на такива приложения да работят за каузата на преброяването, но настоятелно молим да не създават и рекламират инструменти, които вместо да помогнат, могат да навредят на преброяването. Изразяваме несъгласие да се използват името на официалния сайт и логото на преброяването, които са собственост на НСИ", се посочва в позицията.

В нея се напомня, че електронното преброяване е предвидено в Закона за преброяването на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г. За първи път електронно преброяване в страната е правено през 2011 г., когато над 40% от хората се възползваха от тази възможност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ния Парушева

Българска ученичка спечели медал на Space Camp Turkiye

Ученичката Ния Парушева от 26-o Средно училище ''Йордан Йовков'' в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. В съобщение на Центъра за творческо обучение, официален..

публикувано на 05.08.24 в 12:53

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10

Военноморските сили празнуват 145-ата годишнина от основаването си

Сто четиресет и пет годишнината от създаването на българските Военноморски сили ще бъде отбелязана тази вечер в Русе. В 20,00 ч. пред Доходното здание ще се състои празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, с който..

публикувано на 05.08.24 в 07:00