Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разрешиха българските избори в Украйна, Словения, Дания и Йордания

Снимка: mfa.bg

Украйна е уведомила България, че не възразява срещу разкриването на избирателни секции в българското посолство в Киев и в генералното консулство в Одеса за провеждането на българските избори за Народно събрание на 4 април 2021 г.
 

Нота със съгласие за провеждането на избори единствено в секция в сградата на посолството на България в Любляна (ул. „Опекарска” 35) е изпратила Словения.
 
Дания е уведомила, че действащите към настоящия момент ограничения в страната не се отнасят за събирания по политически причини, включително и до провеждането на парламентарни избори. Дава се принципно съгласие за организиране на секции за българските парламентарни избори на територията на Дания. В съобщението обаче се посочва, че все още е трудно да се предвиди какви ще бъдат рестрикциите в страната, свързани с пандемията в периода март-май 2021 г. 

Датските власти очакват посолството ни в Копенхаген да съобщи адресите на избирателните секции, които ще бъдат открити в Дания.

От Кралство Йордания също са информирали посолството ни в Аман, че не възразяват за разкриване на избирателна секция и за провеждането на гласуването в посолството ни.
 
Навсякъде изборите трябва да се проведат при спазване на противоепидемичните мерки в съответната държава.

Още от категорията

Зденка Тодорова

Политиците ни са длъжници на хората от Западните покрайнини

„30 години нямаме последователна политика за Западните покрайнини в съседна Сърбия, всичко е ритуално“ - коментира в интервю пред БНР Зденка Тодорова, журналист, правозащитник и писател, виден общественик от българското малцинство в Сърбия. Днес (23..

публикувано на 23.06.21 в 11:08

Проблем при електронния изпит по български език в Украйна и Молдова

987 кандидати от българската диаспора в чужбина са издържали теста по български език проведен на 19 и 20 юни. Изпитът е бил положен от 1050 дванадесетокласници желаещи да учат висше образование в България. За първа година тестът е проведен..

публикувано на 23.06.21 в 09:06

Ученици от българско училище в Словакия са в Бургас

Бургас посрещна ученици от българското училище „Христо Ботев“ в Братислава, Словакия. Те са на посещение в черноморския ни град до 26 юни, информираха от общината.  Децата от 5 и 6 клас, придружени от директора на учебното заведение Павлина Ценова..

публикувано на 22.06.21 в 08:46