Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителите не били антиваксъри

Снимка: БГНЕС

“Няма антиваксърска настройка сред учителите” коментира за БНТ образователният министър Красимир Вълчев факта, че едва 24% от педагозите са пожелали да се ваксинират срещу коронавирус. Той обясни това изчакване с аргумента, че учителите са представителна извадка на цялото ни общество. Според министъра образователната система в условията на епидемия “като цяло функционира”, но проблемът е, че електронното обучение намалява мотивацията за учене и “ефективността на педагогическото взаимодействие е по-ниска”.

Учениците от първи до четвърти клас не са учили по-малко в сравнение с предходните години, убеден е Красимир Вълчев. Той добави, че повечето родители искат децата им да се обучават в училищата. По думите му, през тази седмица има леко увеличаване на случаите на Covid-19, но все още се намираме в “благоприятния сценарий”. Министърът каза още, че няма да отмени националното външно оценяване за 4-и и 10-и клас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На снимката (от ляво надясно): Борис Георгиев, служебният министър на образованието и науката Галин Цоков, основателят на INSAIT Мартин Вечев, вицепрезидентът на

Google дарява стипендии на младите изследователи в INSAIT

Google отпуска 1 млн. долара за стипендии на млади учени, работещи в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии - INSAIT, към Софийския университет. Това е едно от най-големите дарения за стипендии в световен мащаб от..

публикувано на 16.05.24 в 13:35

Мащабен форум на Google в София

В София днес ще се проведе мащабен форум на технологичния гигант Google, който ще бъде открит от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, съобщиха от Министерството на образованието и науката. За участие в събитието в страната ни..

публикувано на 16.05.24 в 07:10
Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35