Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На летище София посрещнаха нова пратка ваксини

Снимка: БТА

Нова доставка от 17 000 ваксини на „Пфайзер/Бионтех пристигна в България. 260 хиляди дози от ваксината на „АстраЗенека“ се очакват през този месец, каза председателят на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.



„АстраЗенека“ бе одобрена от Европейската агенция за лекарствата, очакваме продуктовата информация за нея и кратката характеристика, която ще бъде изпратена на специалистите. За руската ваксина Кирилов коментира, че продължават научните консултации извършвани в ЕС.


Очаква се забавяне на доставката на ваксините на „Модерна“. Вместо 8000 дози в началото на февруари ще пристигнат 6000. Забавянето ще бъде наваксано до края на месеца
, предаде БТА. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици разработват проект за откриване на противопехотни мини

На прага на първия учебен ден въпросите около светлото бъдеще на българското образование са все по-актуални, а отговорите – все по-мъгляво пожелателни. И сякаш все по-често дочуваме в тази сфера на обществото ни ехото на израза "Преходът мина. Да..

публикувано на 10.09.24 в 17:15

Българите са с най-много здравословни проблеми в Европа

България е една от водещите страни в Европа по най-голям брой здравословни проблеми на глава от населението. Данните бяха изнесени по време на 11-я Годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който се провежда в Бургас под..

публикувано на 10.09.24 в 13:10

Температурите падат, очакват се валежи

Във вторник , 10 септември,  времето в страната ще бъде облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд. Значителни по количество ще са валежите в Западна България и Родопите. Ще има и гръмотевици. В Източна България няма да..

публикувано на 09.09.24 в 19:35